Kim jestem?
Mam na imię Asia, od 2017 roku prowadzę stronę Fakty o żywności. Jestem absolwentką kierunku Technologii Żywności na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Moja specjalizacja to Rynek Żywności i Konsument.
Interesuję się żywnością oraz dodatkami do żywności i tworzę artykuły oparte na badaniach naukowych.
Dlaczego stworzyłam tą stronę?

Powodem założenia strony była obserwacja, że w Polsce brakuje świadomości zagrożeń wynikających ze złej czy nieodpowiedzialnej diety. W Internecie krąży wiele niejasnych i sprzecznych informacji o żywieniu. Tworząc faktyozywnosci.pl chciałam zmienić zaistniałe zjawisko, podnieść świadomość społeczną i promować dobre zachowania żywieniowe. W moich artykułach czytelnik znajdzie odnośniki w formie przypisów do badań naukowych polskich, jak i zagranicznych. Powoduje to, że czytelnik analizując, czy docierając do przytoczonych badań może wyrobić sobie własne zdanie.

Za pośrednictwem strony nie są reklamowane żadne firmy ani produkty. Prowadzenie strony traktuję jako pasję. Chciałabym, aby czytelnicy poszerzali ją razem ze mną, mając jednocześnie wpływ poruszane tematy. Rozwój witryny i rosnące grono odbiorców powoduje, że wymaga ona są coraz większych nakładów finansowych. Dlatego zdecydowałam się utworzyć profil na tym portalu.

Na profilu facebookowym również znajdziesz oceny produktów, a na stronie porównania produktów dostępnych na rynku żywnościowym.

Reklama?

TYLKO ZDROWYCH PRODUKTÓW

Jeżeli jesteś producentem zdrowej żywności, mogę zrecenzować Twój produkt.

Z czego się utrzymuje strona faktyozywnosci.pl?

Założyłam ją ze względu na to, że to moja pasja. W tym momencie finansuję ją sama, traktuje jak hobby, ale jest to bardzo uzależniające hobby.
W przyszłości zamierzam rozwinąć stronę, pracuję i bloguję, a jak zauważyliście artykuły wymagają dużej pracy.
Strona wciąga absolutnie, więc w przyszłości chciałabym na niej tez zarabiać – nie przez reklamy, ale przez:
– stworzenie kursów szkoleniowych i pdf na temat żywności, zdrowia i wszystkiego, co z tym związane
– jestem otwarta na współpracę np. pisząc artykuł w miejsce powiązane ze zdrowym żywieniem i żywnością oraz zdrowiem
– chciałabym, żeby zdrowe odżywianie było jako przedmiot w szkolę, żeby mali ludzi wyrośli na świadomych konsumentów, ponieważ teraz wiedza jest na tragicznym poziomie, co się powoli zmienia, dlatego chciałabym przygotować kurs nauczania na ten temat


Masz pomysł – napisz
Bardzo się cieszę, że sukcesywnie nasze grono się powiększa. Dziękuję, że jesteście i zapraszam wszystkich, którzy pragną poszerzać swoją wiedzę razem ze mną

mgr inż. Joanna Fabiańska-Kuba

Go top