Skórka pomarańczowa służy jako dodatek do ciast i deserów, jest aromatycznym dodatkiem. Na rynku znajdziemy skórki kandyzowane lub suszone. W znakomitej większości w sklepach znajdziemy skórki kandyzowane, czyli z dodatkiem cukru lub syropów cukrowych.
Oczywiście najlepszym wyborem będzie świeża skórka pomarańczowa starta na tarce, ale pamiętaj, że owoce cytrusowe są powlekane substancjami konserwującymi, dlatego należy je dobrze wyczyścić i umyć przed spożyciem.
Kotanyi – Skórka pomarańczowa krojona
![skórka pomarańczowa](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/10359381262366.jpg)
Składniki
skórka pomarańczowa
dobry skład
%
Zawartość cukru w 100 g
Helio Skórka Pomarańczowa 100 g
![helio-skorka-pomaranczowa-100-g-ozdoby-do-ciast-od-piekarza-i-cukiernika_0](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/helio-skorka-pomaranczowa-100-g-ozdoby-do-ciast-od-piekarza-i-cukiernika_0-231x300.jpg)
Składniki
skórka pomarańczowa 50%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki
%
Zawartość cukru w 100 g
Skórka Pomarańczy Suszona Bezglutenowa 9 g BIO Biovegan
![skórka pomarańczowa](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/skorka-pomaranczowa-213x300.png)
Składniki
starta skórka z pomarańczy*(97%), olej pomarańczowy*
dobry skład
%
Zawartość cukru w 100 g
Bio Planet Skórka Pomarańczy Kandyzowana BIO 100g
![skórka pomarańczowa](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/00037138.jpg)
Skladniki
syrop glukozowo-kukurydziany 75%, skórka pomarańczy 25%
%
Zawartość cukru w 100 g
Bakalland Skórka pomarańczowa 100 g
![bakalland-skorka-pomaranczowa-100-g-owoce-suszone-i-kandyzowane-slodkosci-desery-przekaski_0](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/bakalland-skorka-pomaranczowa-100-g-owoce-suszone-i-kandyzowane-slodkosci-desery-przekaski_0-300x300.jpg)
Składniki
skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości -kwas cytrynowy, substancja koserwująca – dwutlenek siarki
%
Zawartość cukru w 100 g
SKÓRKA POMARAŃCZY KANDYZOWANA BIO
![SKORKA-POMARANCZY-KANDYZOWANA-BIO-100-g---LA-BIO-IDEA](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/SKORKA-POMARANCZY-KANDYZOWANA-BIO-100-g-LA-BIO-IDEA-300x260.jpg)
Składniki
syrop glukozowy*, skórka pomarańczy* (25%), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
%
Zawartość cukru w 100 g
LECKER’S Skórka pomarańczowa kandyzowana (100g) – BIO
![4a0f0ced391b2f70512f3a88dafc3b38](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/4a0f0ced391b2f70512f3a88dafc3b38-300x210.jpg)
Składniki
skórki z pomarańczy* 57%, syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*
%
Zawartość cukru w 100 g
NATÜRLICH GOLDPACK Skórka pomarańczy 100 g
![skórka pomarańczowa](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/YY-300x300.png)
Składniki
skórka pomarańczy 57%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: E330
%
Zawartość cukru w 100 g
Makar Skórka pomarańczowa kandyzowana 80g
![skorka-pomaranczowa-80-g-evcui3](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/skorka-pomaranczowa-80-g-evcui3.webp)
Składniki
skórka pomarańczowa (57%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – dwutlenek siarki
%
Zawartość cukru w 100 g
GOBI SKÓRKA POMARAŃCZOWA
![skórka pomarańczowa](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/unnamed-300x300.jpg)
Składniki
%
Zawartość cukru w 100 g
Propsona skórka pomarańczowa
![skórka pomarańczowa](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/5901491410130-300x221.jpg)
Składniki
%
Zawartość cukru w 100 g
Hebar skórka pomarańczowa
![skórka pomarańczowa](https://faktyozywnosci.pl/wp-content/uploads/2020/12/109353.webp)
Składniki
sodu
%