Skórka pomarańczowa służy jako dodatek do ciast i deserów, jest aromatycznym dodatkiem. Na rynku znajdziemy skórki kandyzowane lub suszone. W znakomitej większości w sklepach znajdziemy skórki kandyzowane, czyli z dodatkiem cukru lub syropów cukrowych.
Oczywiście najlepszym wyborem będzie świeża skórka pomarańczowa starta na tarce, ale pamiętaj, że owoce cytrusowe są powlekane substancjami konserwującymi, dlatego należy je dobrze wyczyścić i umyć przed spożyciem.
Kotanyi – Skórka pomarańczowa krojona

Składniki
skórka pomarańczowa
dobry skład
%
Zawartość cukru w 100 g
Helio Skórka Pomarańczowa 100 g

Składniki
skórka pomarańczowa 50%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki
%
Zawartość cukru w 100 g
Skórka Pomarańczy Suszona Bezglutenowa 9 g BIO Biovegan

Składniki
starta skórka z pomarańczy*(97%), olej pomarańczowy*
dobry skład
%
Zawartość cukru w 100 g
Bio Planet Skórka Pomarańczy Kandyzowana BIO 100g

Skladniki
syrop glukozowo-kukurydziany 75%, skórka pomarańczy 25%
%
Zawartość cukru w 100 g
Bakalland Skórka pomarańczowa 100 g

Składniki
skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości -kwas cytrynowy, substancja koserwująca – dwutlenek siarki
%
Zawartość cukru w 100 g
SKÓRKA POMARAŃCZY KANDYZOWANA BIO

Składniki
syrop glukozowy*, skórka pomarańczy* (25%), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
%
Zawartość cukru w 100 g
LECKER’S Skórka pomarańczowa kandyzowana (100g) – BIO

Składniki
skórki z pomarańczy* 57%, syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*
%
Zawartość cukru w 100 g
NATÜRLICH GOLDPACK Skórka pomarańczy 100 g

Składniki
skórka pomarańczy 57%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: E330
%
Zawartość cukru w 100 g
Makar Skórka pomarańczowa kandyzowana 80g

Składniki
skórka pomarańczowa (57%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – dwutlenek siarki
%
Zawartość cukru w 100 g
GOBI SKÓRKA POMARAŃCZOWA

Składniki
%
Zawartość cukru w 100 g
Propsona skórka pomarańczowa

Składniki
%
Zawartość cukru w 100 g
Hebar skórka pomarańczowa

Składniki
sodu
%