Składniki
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 szklanka płatków gryczanych
- 2 jajka
- około 1/3 kostki masła
- 3/4 szklanki miodu lub 5 łyżek cukru
- 3 łyżki masła orzechowego
- 70 g wiórków kokosowych (1 opakowanie)
- 1 szklanka rodzynków
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka kakao
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Do miski wrzucać kolejno składniki.
Masło powinno być miękkie, a miód roztopiony np. w kąpieli wodnej. Należy uważać, by miód nie był gorący.
Zagnieść dokładnie ciasto. Gdyby było zbyt sypkie, dodać ciepłej wody.
Następnie lepić kulki i rozgniatać, tak aby powstałe okrągłe ciasteczka.
Piec w 180 st. około 15 min.