Składniki

 

  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1 szklanka płatków gryczanych
  • 2 jajka
  • około 1/3 kostki masła
  • 3/4 szklanki miodu lub 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 70 g wiórków kokosowych (1 opakowanie)
  • 1 szklanka rodzynków
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Do miski wrzucać kolejno składniki.

Masło powinno być miękkie, a miód roztopiony np. w kąpieli wodnej. Należy uważać, by miód nie był gorący.

Zagnieść dokładnie ciasto. Gdyby było zbyt sypkie, dodać ciepłej wody.

Następnie lepić kulki i rozgniatać, tak aby powstałe okrągłe ciasteczka.

Piec w 180 st. około 15 min.