Skórka pomarańczowa służy jako dodatek do ciast i deserów, jest aromatycznym dodatkiem. Na rynku znajdziemy skórki kandyzowane lub suszone. W znakomitej większości w sklepach znajdziemy skórki kandyzowane, czyli z dodatkiem cukru lub syropów cukrowych. 

Oczywiście najlepszym wyborem będzie świeża skórka pomarańczowa starta na tarce, ale pamiętaj, że owoce cytrusowe są powlekane substancjami konserwującymi, dlatego należy je dobrze wyczyścić i umyć przed spożyciem.

 

Kotanyi – Skórka pomarańczowa krojona

Składniki

skórka pomarańczowa

dobry skład

%

Zawartość cukru w 100 g

 

Składniki

skórka pomarańczowa 50%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki

%

Zawartość cukru w 100 g

Skórka Pomarańczy Suszona Bezglutenowa 9 g BIO Biovegan

Składniki
starta skórka z pomarańczy*(97%), olej pomarańczowy*

dobry skład

%

Zawartość cukru w 100 g

 

Skladniki

syrop glukozowo-kukurydziany 75%, skórka pomarańczy 25%

%

Zawartość cukru w 100 g

Składniki

skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości -kwas cytrynowy, substancja koserwująca – dwutlenek siarki

%

Zawartość cukru w 100 g

SKÓRKA POMARAŃCZY KANDYZOWANA BIO 

Składniki

syrop glukozowy*, skórka pomarańczy* (25%), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

%

Zawartość cukru w 100 g

LECKER’S Skórka pomarańczowa kandyzowana (100g) – BIO

Składniki

skórki z pomarańczy* 57%, syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*

%

Zawartość cukru w 100 g

NATÜRLICH GOLDPACK Skórka pomarańczy 100 g

 

Składniki

skórka pomarańczy 57%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: E330

%

Zawartość cukru w 100 g

Makar Skórka pomarańczowa kandyzowana 80g

Składniki

skórka pomarańczowa (57%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – dwutlenek siarki

%

Zawartość cukru w 100 g

GOBI SKÓRKA POMARAŃCZOWA

Składniki

skórka pomarańczy 57%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy

%

Zawartość cukru w 100 g

Propsona skórka pomarańczowa

Składniki

skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu

%

Zawartość cukru w 100 g

Hebar skórka pomarańczowa

Składniki

skórka pomarańczowa 56,9%, syrop glukozowo-fruktozowy (21,5%), cukier (21,5%), regulator kwasowości E330 (0,1%)
sodu

%

Zawartość cukru w 100 g